Danslessen op maat – Ballroom Prive Intensief

We zijn gespecialiseerd in Ballroom danslessen op maat. Dat wil zeggen dat elke keer dat je priveles hebt, je 1 op 1 coaching krijgt. Binnen een kortere tijd stijgt je techniek en niveau met deze prive intensieve danslessen. Ballroom dansen is een partnerdans. Beheersen van de juiste houding en techniek vergroot het dansplezier. De dansleraren zijn in de les samen met jou op zoek naar de beste manier om snel te leren. Zelf zijn zij ook actieve dansers die continu blijven ontwikkelen. Hieronder tref je een overzicht aan van de priveles-arrangementen. Uiteraard kan je ook per les inplannen (€ 40 per uur).

1 Lesabonnement Prive Intensief Wekelijks EUR 70

2 Lesabonnement Prive Intensief Maandelijks EUR 250

3 Lesabonnement Prive Intensief Seizoen (mei-jun-jul-aug) EUR 900

4 Lesabonnement Prive Intensief Seizoen(sep-okt-nov-dec) EUR 900

5 10 x Prive Intensief Les EUR 225

6 Bruiloft Prive Intensief EUR 55

Interesse? Email voor meer informatie naar: info@dansstudiotumult.nlpriveles dansen
priveles dansen
privelessen ballroom
privelessen ballroom
privelessen stijldansen
privelessen stijldansen
privelessen
privelessen

Stijldansen lessen en ballroom dansen kortom dansles

De Argentijnse tango stijldansen lessen ballroom dansen

De Argentijnse tango is afkomstig uit Latijns-Amerika. Deze dans is aantrekkelijk voor de temperamentvolle dansers onder ons. Waarschijnlijk is de Argentijnse tango de meest bekende Latijns-Amerikaanse dans. Als je zelf ook een temperamentvolle danser bent, hoef je niet naar Latijns-Amerika om de Argentijnse tango te leren. Veel dansscholen uit Amsterdam geven les in de Argentijnse tango.

Stijldansen lessen ballroomdansen

De totstandkoming van de Argentijnse tango stijldansen dansles

De Argentijnse tango kwam tot stand in Argentinië, in de hoofdstad Buenos Aires. De inwoners van Buenos Aires zijn verantwoordelijk voor het bedenken van deze prachtige tango. Dat gebeurde nog voor 1900. Kenmerkend voor de havenstad Buenos Aires is de verscheidenheid aan voorkomende culturen. Al deze culturen hebben een individuele invloed gehad op het ontstaan van de Argentijnse tango. Culturen die de dans bijvoorbeeld beïnvloed hebben, zijn de Spaanse cultuur van de kolonisten en hun flamenco, de Afrikaanse slavencultuur met hun candombe, en ook de Nederlandse, Duitse, en Indiase culturen hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze tango. De tango uit Argentinië combineert dus vele culturen op creatieve wijze. Sommigen halen de Argentijnse tango daarom aan als een uitstekend voorbeeld van integratie.

Stijldansen dansles

Sensueel (lessen stijldansen, dansen ballroom)

De Argentijnse tango wordt nu als zeer sensueel gezien. De muziek die toebehoort aan de Argentijnse tangodans is ook tot stand gekomen door de cultureel diverse inwoners van Buenos Aires. Enkele thema’s die veel voorbijkomen bij de Argentijnse tangomuziek, zijn de verscheidene gebeurtenissen die de Argentijnen meemaakten op hun vele reizen, en de heimwee die zij voelden als ze op reis waren. De gebeurtenissen die in de muziek werden verwerkt, waren meestal niet zo leuk. Ook de prostitutie in Buenos Aires heeft de Argentijnse tango sterk beïnvloed. Als de mannen een prostituee wilden bezoeken, hitsten ze andere mannen op met het dansen van deze tango. Hoewel de tango uit Argentinië nu dus een sensueel imago heeft, was dat vroeger wel anders. De Argentijnse tangodans ontaardde bij het wachten op de prostituees wel eens in messengevechten. In Amsterdam hoef je daar uiteraard niet voor te vrezen.

Lessen stijldansen, dansen ballroom

Muziek van de tango uit Argentinië (stijldansen dansen priveles)

De muziek is een belangrijk element van de tango uit Argentinië. De muziek wordt gekenmerkt door een zekere gevoeligheid. De teksten die bij de muziek horen zijn meestal emotioneel of treurig. In Nederland leefde de Argentijnse tangomuziek op nadat prinses Máxima trouwde met prins Willem-Alexander. Bij de bruiloft speelde Carel Kraayenhof het lied Adios Nonino. Prinses Máxima komt uit Argentinië, en liet enkele tranen vallen bij het horen van dit mooie lied. De Argentijnse tango wordt gespeeld op de bandoneon. Dat is een draagbare vorm van het orgel. De bandoneon heeft enige visuele gelijkenis met de accordeon.

(stijldansen dansen priveles, ballroom dansen priveles)

Amsterdams-Argentijnse tango (stijldansen dansles, ballroom stijldansen)

De tango uit Argentinië heeft zich verspreid over alle continenten. In hoofdstad Amsterdam kun je ook de sensuele tango uit Argentinië leren. Je kunt een keertje meedoen aan een Argentijnse tangodansles, om te kijken of deze sensuele dans wat voor jou is. De Argentijnse tango wordt gedans vol overgave en emotie. De danspassen zijn vlug, en het dansen van de Latijns-Amerikaanse tango is een goede uitlaatklep voor emoties of verlangens. Het meest belangrijke bij deze dans zijn de bewegingen met de benen.

(stijldansen dansles, ballroom stijldansen)

stijldansen ballroomdansen

Bij deze tango neemt de danser de leiding voor zich. De danser maakt een basisfiguur, maar improviseert hier wel bij. Hierdoor is geen Argentijnse tangodans gelijk. De dansers zet hierna in. Ze probeert aan te sluiten bij de figuren van de danser. Dit doet ze echter wel op een eigen manier. De tango uit Argentinië wordt dan steeds sensueler, doordat de lichamen elkaar meer en meer naderen. Bij de tango is het overigens niet erg om af en toe een foutje te maken. Dat komt doordat er veel improvisatie is bij de tango. Wel is het belangrijk dat je doorgaat met dansen, zodat het lijkt alsof je fout bij de dans hoorde. Door het improviseren blijft de tango zichzelf vernieuwen.

(Stijldansen ballroomdansen)

stijldansen lessen
ballroom dansen
stijldansen dansles
ballroom dansles
lessen stijldansen
dansen ballroom
stijldansen dansen priveles
ballroom dansen priveles
stijldansen-dansen
ballroom-dansen
stijldansen dansles
ballroom stijldansen
stijldansen
Ballroomdansen
stijldansen priveles prijzen
ballroom dansen prijzen
stijldansles
Ballroomdansles
stijldansen dansles
ballroom stijldansen

http://www.danceplaza.com

https://www.youtube.com/watch?v=Gb7PALBYNjs

http://www.dansschoolvandenbosch.nl

http://www.ballroomdanslessenamsterdam.nl

http://www.dansenamsterdam.nl

Amsterdam,Utrecht,Rotterdam, Denhaag,Almere,Leiden,Delft,Amersfoort, amstelveen, Leiderdorp, Zoetermeer, Woerden, Leusden, Gouda, Zwolle, Dordrecht, Barendrecht, Culemborg, Vlaardingen, Oegstgeest. Scheveningen, Wageningen, Schiedam, Naaldwijk, Capelle aan de ijsel, Voorschoten ,Brielle,Nijkerk,Westland, Hoekse waard, Bergschenhoek, Zuid holland, Berkel en rodenrijs, Wassenaar, Soest